Zoeken

Ahmed Aboutaleb woedend na stunt YouTuber

20 januari 2024 - 16:00 - Wereld

©

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft scherp gereageerd op een uit de hand gelopen weggeefactie van de bekende YouTuber Divaio.

Honderden jongeren kwamen op de actie af, waarbij met vuurwerk en stenen werd gegooid. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen om de orde te herstellen.

Lees ook: Ahmed Aboutaleb, "beste burgemeester ter wereld", verlaat Rotterdam

Aboutaleb heeft aangegeven dat hij "harde maatregelen" overweegt tegen de YouTuber. "Wat hier gebeurd is, kan niet," zei de burgemeester. Hij kondigde aan de YouTuber een last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent dat Divaio een forse boete kan verwachten bij een volgende overtreding.

De burgemeester van Marokkaanse afkomst bouwt ook een dossier op tegen Divaio en overweegt een gebiedsverbod voor heel Rotterdam als de YouTuber zijn acties herhaalt. Aboutaleb kan niet garanderen dat een dergelijk verbod in de rechtszaal standhoudt, maar wil met deze maatregel duidelijk maken dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is.

Lees ook: Aboutaleb weigert centrum Rotterdam af te sluiten tijdens WK-wedstrijd Marokko

De actie van de YouTuber vond plaats bij een restaurant, waar hij om 19.00 uur een PlayStation 5 en snacks zou weggeven. De grote toeloop van jongeren leidde tot chaos in het winkelcentrum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team