Zoeken

Zwitserland: Marokkanen riskeren strenge straf voor moordpoging

19 februari 2020 - 16:00 - Wereld

©

Twee Marokkanen van 20 en 33 jaar staan deze week voor de rechtbank van Gèneve terecht voor een moordpoging. De rechtszaak ging maandag van start en loopt tot vrijdag.

Volgens Swissinfo worden de twee beklaagden ervan verdacht in december 2017 met een mes een man op straat te hebben aangevallen in Genève. Het slachtoffer werd in de borst en buik gestoken en werd voor dood achtergelaten.

Tijdens de aanval werd het slachtoffer door een van de dieven vastgehouden terwijl zijn medeplichtige hem met het mes stak.

Brandweermannen die toevallig in de buurt waren vonden de man en wisten hem op tijd te helpen. De daders waren intussen weggevlucht met de portefeuille van het slachtoffer waarin een beetje geld, een bankkaart, een postkaart en een verzekeringskaart zat.

Voor de rechter vertelde de jongste verdachte hoe hij op 11-jarige leeftijd op zijn eentje Marokko had verlaten. Hij verbleef korte tijd in Spanje en reisde later door naar Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Luxemburg alvorens in Zwitserland te belanden. Hij raakte in die periode verslaafd aan drugs en leefde door mensen te beroven. Hij is net zoals zijn 33-jarige medeplichtige dakloos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team