Zoeken

Zwitserland: boete voor begroeten vriend met "Allahu Akbar"

10 januari 2019 - 18:00 - Wereld

©

Een jongeman is in Zwitserland tot een boete van 150 Zwitserse frank veroordeeld omdat hij de woorden "Allahu Akbar" gebruikte om een vriend te begroeten. De jongeman stelt het slachtoffer te zijn van discriminatie.

Ohran E. vertelde aan de krant 20 Minutes dat hij werd veroordeeld om dat hij in mei vorig jaar een vriend "hoog en luid met de woorden Allahu Akbar" had begroet. Het gaat volgens hem echter om "een doodgewone uitspraak die dagelijks door de moslims wordt gebruikt. We gebruiken het de hele tijd zonder slechte gedachten."

Een politievrouw hoorde Ohran zijn vriend begroeten buiten de kantoren van een Turkse vereniging in Schaffhouse en vroeg hem om uitleg. "Ik vertelde haar dat deze woorden niets ergs betekenden en regelmatig door moslims worden gebruikt om elkaar te begroeten.", legt de jongeman uit.

De Federatie van Islamitische Organisaties in Zwitserland (FOIS) wil in de komende dagen uitleg vragen aan de politie. Ohran heeft ook de steun gekregen van het Nationaal Socialistische Raadslid Daniel Frei. Volgens de politicus zijn "religieuze uitdrukkingen die worden gebruikt om elkaar te begroeten onderdeel van de geloofsvrijheid en moeten vrij in de openbare ruimte kunnen worden gebruikt".

Het is de eerste keer dat iemand voor dergelijke feiten in Zwitserland wordt bekeurd, aldus het blad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team