Zoeken

Zonnecentrale Noor I in Ouarzazate ingehuldigd door Koning Mohammed VI

5 februari 2016 - 13:10 - Marokko

©

De eerste centrale van het zonnecomplex Noor-Ouarzazate is donderdag officieel ingehuldigd door Koning Mohammed VI. De monarch lanceerde tegelijkertijd de bouw van de twee andere centrales van het project.

Noor 1 spreidt zich uit op 480 hectare en is een CSP centrale met een parabolische trog systeem en een opslagcapaciteit van 3 uur in volle werking. De eerste face van de Noor-zonnecentrale vergde een investering van 7 miljard dirham.

De bouwwerken waren in mei 2013 van start gegaan en duurden 30 maanden. Ruim 2000 mensen werkten aan de bouw van de centrale, waarvan 85 procent Marokkanen. De inhuldiging van de centrale was enkele maanden geleden al gepland maar was op het laatste moment uitgesteld.

Noor II en Noor III

Koning Mohammed VI heeft donderdag na de inhuldiging van Noor I, ook de bouw van de twee andere centrales, Noor II en III gelanceerd.

Noor II wordt net zoals Noor I een CSP-zonnecentrale met een productiecapaciteit van 200 megawatt. Noor II zal 810 miljoen euro kosten.

Noor III zal een productiecapaciteit van 150 megawatt en een opslagcapaciteit van 8 uur hebben voor een totale investering van 650 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team