Zoeken

Zeeko Zaki nam rol "cliché-Arabier" omdat hij moest eten

15 oktober 2019 - 12:30 - Cultuur

©

Zeeko Zaki, Amerikaanse acteur van Egyptische afkomst, boekt sinds enige tijd succes in de Verenigde Staten. Maar om zijn carrière op gang te krijgen moest hij veel accepteren.

De jonge acteur is één van de hoofdpersonages van de serie FBI op Serie Club. Hij speelt er de rol van agent Omar Adom Zidan, die door zijn collega’s OA wordt genoemd.

Volgens Zeeko Zaki was de rol eerst voor een Latino geschreven, maar zijn zaakwaarnemer besloot hem toch in te schrijven voor de casting. "Toen ze me terugbelden was de personage plots een Arabische agent geworden", vertelt de acteur aan Franse media.

Zeeko Zaki stelt dat hij geluk heeft gehad omdat Dick Wolf tijdens de opname van een documentaire over de FBI een jaar daarvoor, kennis had gemaakt met een half Egyptische agent.

Voor zijn succes moest de Amerikaanse, Arabische en moslim acteur, enkele bij- en cliché-rollen accepteren. "Wanneer ze Arabieren kiezen is het steeds om een crimineel of een terrorist te spelen. Het is een trend waar we ons tegen moeten verzetten. Maar ik hoopte zelf ook lange tijd voor zo’n rol te worden gekozen omdat ik ook moest eten!", aldus de acteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team