Zoeken

Human Rights Watch eist vrijlating homokoppel Beni Mellal

11 april 2016 - 15:15 - Gemeenschap

©

De internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft aan de Marokkaanse autoriteiten de vrijlating gevraagd van de twee jongemannen uit Beni Mellal die voor homoseksualiteit vastzitten.

De twee mannen waren een tweetal weken geleden door een bende jongeren in een appartement aangevallen. Ze waren mishandeld en naakt op straat gegooid. De politie had hen vervolgens gearresteerd en één van hen tot een maandenlange gevangenisstraf veroordeeld. Het tweede slachtoffer moet binnen enkele dagen voor de rechter verschijnen.

Sarah Leah Whitson, regionale verantwoordelijke van HRW, stelt in een verklaring dat de veroordeling van het eerste slachtoffer "mensen gaat ontmoedigen om gerechtigheid te vragen". Ook is er een risico dat "homofobe misdaden toenemen". De Marokkaanse autoriteiten moedigen een dergelijk gedrag aan door "homofobe wetten toe te passen tegen instemmende volwassenen".

Ook de beweging All Out heeft zijn steun aan het homokoppel geuit. De beweging startte een petitie waarin de vrijlating van de twee mannen en een onderzoek naar de belagers wordt gevraagd. De petitie kreeg reeds 70.000 handtekeningen.

Marokkaanse en buitenlandse organisaties vragen tevens aan Marokko om artikel 489 van het wetboek van strafrecht af te schaffen. Volgens dit artikel wordt homoseksualiteit met maximaal drie jaar gevangenis gestraft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team