Zoeken

Femen-activisten gearresteerd in Marokko

11 april 2016 - 21:12 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse politie heeft maandag twee vrouwen van de vrouwenactivistengroep Femen gearresteerd. De activisten bevonden zich in Beni Mellal om het homokoppel te steunen dat een tiental dagen geleden door een bende jongeren was mishandeld.

HuffPost vernam van Ibtissam Lachgar, co-oprichtster van de beweging voor de individuele vrijheden "Mali", dat de twee activisten door de politie worden vastgehouden en dat ze verder geen nieuws van hen heeft.

Vandaag moest het tweede slachtoffer van de homofobe agressie in Beni Mellal terechtstaan. Zijn vriend was een tiental dagen geleden al tot en celstraf van vier maanden en een boete van 500 dirham veroordeeld. Twee van hun belagers waren dezelfde week tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. De politie is nog op zoek naar hun medeplichtigen.

Een petitie om de twee slachtoffers te steunen en hun vrijlating te eisen verzamelde reeds 71.000 handtekeningen. De initiatiefnemers eisen ook de afschaffing van artikel 489 van het wetboek van strafrecht dat homoseksualiteit met drie jaar gevangenis straft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team