Zoeken

WK-2030: Portugal wil niet met Spanje en Marokko samenwerken

15 september 2018 - 14:00 - Sport

©

Portugal ziet een gezamenlijk bid met Marokko en Spanje voor de organisatie van het WK-2030 niet zitten en heeft de uitnodiging van de twee landen beleefd afgeslagen.

Dat is althans wat Portugese media berichten, waaronder A Bola, die schrijft dat er echter nog geen definitief besluit werd genomen door de Portugese voetbalbond noch door de regering. Maar "een groot voetbalevenement hosten behoort momenteel niet tot de plannen" van het land.

Het idee van een gezamenlijke kandidatuur is nochtans erg aantrekkelijk voor de drie landen. Marokko heeft er nooit een geheim van gemaakt met de twee zuid-Europese landen te willen samenwerken. Het koninkrijk heeft zich bovendien als eerste land kandidaat gesteld om het WK in 2030 te hosten.

Spanje heeft nog maar één keer een wereldkampioenschap voetbal georganiseerd, in 1982. Het zou dus de eerste keer in 48 jaar zijn dat het land het sportevenement organiseert. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft bovendien aan de landen die zich kandidaat willen stellen aangeraden om met andere landen samen te werken, dit voornamelijk omdat vanaf 2026 48 landen aan het toernooi zullen deelnemen.

Eerder deze week liet Spanje officieel weten kandidaat te zijn voor het WK-2030. Een gezamenlijk bid met Marokko wordt serieus overwogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team