Zoeken

Algerije-Marokko: zware gevechten in Annaba

23 maart 2011 - 16:19 - Sport

©

De wedstrijd tussen Algerije en Marokko gepland voor zondag 27 maart, is reeds het toneel van gewelddadige incidenten in Annaba. De verkoop van tickets, open sinds afgelopen woensdag, zou hebben geleid tot zware gevechten.

Volgens getuigen zouden een aantal mannen, gewapend met messen en zwaarden, rond de loketten van het stadion 19 mei waar de tickets worden verkocht, zijn samengekomen. Deze zouden de supporters die tickets kwamen kopen, onder dreiging hebben gedwongen hun tickets op de zwarte markt te kopen, waar de prijzen tien maal hoger zijn dans de werkelijk prijs van een ticket. Een ticket verkocht bij de loketten van het stadion kost 200 Algerijnse dinar en op de zwarte markt tussen 1500 en 2000 dinar.

De recalcitrante fans zijn brutaal aangevallen met messen. Woensdagmiddag waren al 59 mensen, onder wie twee politieagenten, gewond geraakt bij deze incidenten. De vraag is nu of Algerije zal kunnen instaan ​​voor de veiligheid van de Atlas Leeuwen zoals ze beweert? Niets is minder zeker...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team