Zoeken

Wael El Abrashy: "Marokkanen zijn zionisten"

3 september 2013 - 18:30 - Marokko

©

Wael El Abrashy, Egyptische journalist van satellietzender Dream, beschouwt als zionisten de Marokkanen die in augustus het concert van Sherine Abdelwahab in Tetouan hebben bijgewoond.

De Egyptische zangeres was tijdens het festival "Voice of Women" uitgejouwd door het Marokkaanse publiek, nadat ze vol lof over Generaal Abdel Fattah al-Sisi had gesproken. Al Sisi had op 3 juli de Egyptische President Mohamed Morsi afgezet.

Tijdens haar optreden riep Sherine "Leve al-Sissi, lang leve Egypte", wat weinig in de smaak viel bij het publiek. Na het vertrek van de zangeres te hebben gevraagd, antwoordde het publiek met leuzen ter ere van Morsi en de Moslimbroederschap.

Sherine is ondanks de onvrede tot het einde van haar concert gebleven. Later noemde ze Tetouan het "bolwerk van de Moslimbroederschap" en oordeelde dat het aanwezige publiek Marokko niet vertegenwoordigde.

Volgens Wael El Abrashy is het onduidelijk wat Morsi-aanhangers - naar zijn mening radicale islamisten - op een concert van Sherine doen.

De journalist verklaarde dat de tong moest worden afgesneden van alle pro-Morsi Marokkanen. Hij beschouwt ze als zionisten die terroristen - de Moslimbroederschap - aanmoedigen om van Egypte de nieuwe Kandahar te maken.

Bladna.nl