Zoeken

Marokkanen prijzen toewijding vrouwelijke kaïd (video)

25 maart 2020 - 19:10 - Marokko

©

Het initiatief van een vrouwelijke kaïd in de strijd tegen de coronavirus epidemie in het Marokkaanse Safi, krijgt veel positieve reacties op sociale media.

De vrouw stapte de straat op met een luidspreker om de bewoners van Safi op te roepen om naar huis te keren en binnen te blijven om de verspreiding van het coronavirus te remmen.

Houria droeg voor de gelegenheid een groen legerpak en bleef dicht bij een dienstwagen uitgerust met een luidspreker. Ze sprak over de gevaren van het virus en riep iedereen op om de maatregelen die door de overheid werden getroffen te respecteren.

"Vrouwen, hou jullie kinderen binnen. Blijf thuis. Kinderen, neem jullie boeken en studeer. Bezoek de websites waar jullie lessen beschikbaar zijn en studeer. Leer nieuwe talen.", riep Houria onder meer.

"Waarom lachen jullie? Mensen gaan dood en jullie lachen. Ga naar huis.", vervolgde de kaïd. Haar inzet en toewijding verdienen grote lof.

In Marokko werden tot nu toe 170 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Vijf mensen overleden aan de gevolgen daarvan en zes patiënten herstelden volledig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team