Zoeken

Voortvluchtige Turk aangehouden in Marokko

15 november 2020 - 13:40 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft in Casablanca een Turk aangehouden die internationaal werd gezocht omdat hij deel uitmaakt van een criminele bende gespecialiseerd in ontvoeringen, gijzelnemingen en zelfs moord. Het Hof van Cassatie beslist de komende dagen over zijn uitlevering.

De arrestatie vond plaats naar aanleiding van een vechtpartij bij een kraam in Errahma, een woonwijk aan de rand van Casablanca, tussen Oulfa en Dar Bouazza, meldt Assabah. De Turkse staatsburger had een smartphone teruggebracht naar de verkopers, omdat hij niet tevreden was over de kwaliteit van het toestel. Hij eiste een terugbetaling van de telefoon, maar de verkopers weigerden dit pertinent.

Er brak een gevecht uit en de politie werd opgeroepen. Tijdens de identiteitscontrole van de Turk ontdekten de agenten dat hij werd gezocht omdat hij lid is van een criminele bende die zich schuldig heeft gemaakt aan ontvoeringen, gijzelingen en moordpartijen. Hij is ook het onderwerp van een internationaal opsporingsbevel van Interpol.

De Turk is in hechtenis genomen in afwachting van een beslissing van het Hof van Cassatie over een uitlevering aan zijn land van herkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team