Zoeken

Vis met harissa

Vis met harissa
Ingrediënten

 1kg witvisfilets (ca. 4 - 5 stuks)
 zout en peper
 bloem
 4 eetlepels olijfolie
 1 kleine gesnipperde ui
 2 gesnipperde teentjes knoflook
 1 blik tomaten in blokjes
 2 eetlepels harissa
 1 laurierblad
 125ml water
 200g zwarte olijven
 sap van halve citroen
 2 theelepels gehakte peterselie

Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de olie in een grote diepe braadpan en bak de filets aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.

Doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze 3-4 minuten. Voeg de tomaten, harissa, laurier en water toe en laat dit onafgedekt 10 minuten sudderen.

Doe de visfilets samen met de olijven weer in de pan en laat het geheel nog 7-8 minuten sudderen.

Verwijder het laurierblad, besprenkel met citroensap en garneer met de peterselie.
Opdienen vergezeld van brood of rijst.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team