Zoeken

Verkeersveiligheid Marokko: politie deelt schrikwekkende cijfers

23 augustus 2019 - 16:20 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft zorgwekkende cijfers gedeeld over de verkeersongevallen in stedelijk gebied in Marokko.

Volgens een verklaring van de afdeling kwamen 30 mensen om het leven in de week van 12 tot 18 augustus 2019. In dezelfde periode werd melding gedaan van 1615 gewonden bij 1115 verkeersongevallen. Tachtig gewonden werden in een kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Zoals gewoonlijk worden de meeste ongevallen veroorzaakt door de niet-naleving van de voorrang, onoplettendheid van bestuurders en voetgangers, snelheid, richtingverandering zonder te waarschuwen, roekeloos rijgedrag, dronkenschap en een slechte kennis van het voertuig. Ook meldt de DGSN dat 90 procent van de ongevallen te wijten zijn aan het gedrag van de bestuurders.

Het aantal ongevallen stijgt elk jaar tijdens de zomervakantie, met name vanwege een toename van het verkeer en de toestroom van vakantiegangers naar de kusten.

Maatregelen werden getroffen om het aantal verkeersdoden te doen afnemen, waaronder risicopreventie door middel van onderwijs, opleiding, bewustmaking en communicatie, maar ook door het opzetten van een effectiever controlesysteem en strenge sancties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team