Zoeken

Verdrinkingsdrama Oued Cherrat: mentor vrijgelaten dankzij druk

18 juni 2015 - 19:45 - Marokko

©

Dankzij de solidariteitsactie op social media hebben de Marokkaanse autoriteiten de vrijlating besloten van Mustapha El Amrani. De mentor was verantwoordelijk voor de kinderen die een tiental dagen geleden bij een strand in Oued Cherrat verdronken.

Volgens Akhbar Al Yaoum is de man zeer populair bij de kinderen en hun ouders. Hij werd door de autoriteiten van nalatigheid beschuldigd maar de ouders van de slachtoffers weigerden aangifte tegen hem te doen.

Een Marokkaanse activist vertelde aan de krant dat het ongelooflijk was dat men iemand als Mustapha El Amrani kon opsluiten. De man wijdde zijn leven en geld aan kinderen uit arme gezinnen en werkte volledig vrijwillig.

Mustapha El Amrani kreeg de steun van Premier Abdelilah Benkirane. Het regeringshoofd verklaarde dat hij de opsluiting van de mentor "een gedurfde zet" vond, maar dat de justitie de procedure moest respecteren. Zo zou El Amrani eerst zijn aangehouden om zijn veiligheid te waarborgen, aldus Benkirane.

Op zondag 7 juni was een groepje kinderen van een sportvereniging in Benslimane een dagje aan het strand komen doorbrengen. De kinderen speelden in het water toen een golf een tiental van hen meesleurde. Meerdere volwassenen die hen wilden redden verdronken eveneens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team