Zoeken

Verdrinkingsdrama Oued Cherrat: twee maanden celstraf voor mentor

25 oktober 2015 - 20:00 - Marokko

©

De rechtbank in Temara heeft Mustapha El Amrani tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 1000 dirham veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan doodslag en negligentie nadat elf kinderen die onder zijn toezicht waren in juni bij het strand van Oued Cherrat verdronken.

El Amrani, Taekwondo coach, had de kinderen van zijn club na een tornooi meegenomen voor een uitstapje op het onbewaakte strand van Oued Cherrat in de regio van Bouznika. Het liep helaas mis toen elf kinderen door een sterke stroom werden meegesleurd en verdronken. De late aankomst van de hulpdiensten had toen voor polemiek gezorgd.

Een dag na het drama werd Mustapha El Amrani door de politie gearresteerd en in hechtenis genomen. Hij kreeg echter onverwachte steun van de familie’s van de slachtoffers, wat tot zijn vrijlating leidde.

Mustapha El Amrani wil in beroep gaan tegen de uitspraak. In een verklaring aan Alyaoum24 stelt de coach dat hij onschuldig is en dat hij van deze kinderen Taekwondo-kampioenen wilde maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team