Afrika Cup 2019: Marokko verslaat Zuid-Afrika

1 juli 2019 - 22:08 - Sport

©

Marokko heeft vanavond tijdens de Afrika Cup 2019 Egypte in de laatste minuten van het spel Zuid-Afrika met 1-0 verslagen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 90e minuut van de wedstrijd door Mbark Boussoufa gescoord. Marokko eindigt daarmee eerste in groep D met drie overwinningen en 9 punten.

Het Marokkaans elftal plaatste zich eind vorige week al voor de 8e finale na de overwinning tegen Ivoorkust.

Ondanks deze mooie prestatie zal Hervé Renard nog heel wat veranderingen moeten invoeren. Sommige spelers hebben vanavond een zeer middelmatige prestatie geleverd. Ook het gedrag van Hakim Ziyech tegenover de scheidsrechter in de laatste minuten van de tweede helft is betwistbaar.

Marokko won een eerste wedstrijd op de Afrika Cup 2019 tegen Namibië met 1-0 en behaalde dezelfde score tegen Ivoorkust, dat tweede is in de groep en dus ook door mag naar de 8e finale.