Zoeken

Twitter: dagelijks twee miljoen tweets in het Arabisch

27 november 2011 - 17:30 - Wereld

©

Met meer dan twee miljoen tweets per dag in oktober 2011, tegen slechts 99.000 in oktober 2010, is het Arabisch de achtste meest gebruikte taal op Twitter. Dat blijkt uit een studie van het instituut voor sociale netwerken, Semiocast.

De opkomst van de Arabische taal op Twitter is toegeschreven aan de sociale onrust aan de gang in de Arabische wereld voor bijna een jaar. Het Arabisch vertegenwoordigt echter slechts 1,2% van de totale publieke uitgewisselde berichten op Twitter.

Arabisch mag dan wel de taal zijn die de grootste groei kende, het Engels is en blijft de meest gebruikte taal op het sociaal netwerk met meer dan 70 miljoen tweets per dag in oktober.

In totaal worden 61 talen geïdentificeerd pop Twitter, dat in Marokko meer en meer gebruikt wordt sinds het begin van de sociale onrust op 20 februari dit jaar.

Ook politiekers zijn zeer actief op Twitter. De verkiezingscampagne voor 25 november, werd gekenmerkt door een sterk gebruik van Twitter en Facebook door de politieke partijen, met aan hun hoofd de socialistische USFP.

Ben jij op Twitter? Volg dan bladna.nl!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team