Zoeken

Twintigtal homoseksuelen gearresteerd in Agadir

22 juni 2015 - 17:15 - Marokko

©

In de regio van Agadir zou de politie een twintigtal mensen hebben gearresteerd vanwege "homoseksualiteit" en "schending van de goede zeden".

Volgens Al Massae werden de verdachten voor de Procureur des Konings gebracht. Allen waren als vrouwen gekleed en zouden er een gewoonte van hebben gemaakt ’s nachts als vrouwen op straat te lopen.

Hun arrestatie volgt op klachten van bewoners over de "toename van de intimidatie en het immoreel gedrag van deze minderheid", aldus de krant.

De Marokkaanse homobeweging Aswat heeft kwaad gereageerd op Facebook en hekelt een homofobe heksenjacht van de autoriteiten in Agadir.

De beweging legt een verband tussen deze arrestaties en de protestactie van twee Femen-activisten bij de Hassantoren in Rabat een drietal weken geleden. De twee vrouwen hadden zich toen topless en kussende bij de moskee laten filmen.

Afgelopen vrijdag waren twee homoseksuelen die ook bij de Hassantoren zouden hebben gekust veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van 500 dirham. De zaak gaat in beroep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team