Zoeken

Twintigtal arrestaties voor homoseksualiteit in Casablanca

11 november 2016 - 13:40 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten blijven streng optreden tegen homoseksualiteit. De international druk brengt daar geen verandering in. Donderdag werd bekend dat een twintigtal homoseksuelen in Casablanca waren gearresteerd.

TelQuel vernam van het Marokkaans collectief voor homoseksuelen Aswat dat in de drie eerste maanden van het jaar 19 mensen werden gearresteerd en vervolgd voor « homoseksuele perversie ». Allen werden aangeklaagd op grond van artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht dat « tegennatuurlijke handelingen met individuen van het zelfde geslacht » straft.

Aswat stelt dat bij sommige verdachten « zonder hun toestemming », een huiszoeking werd gedaan en dat de meesten werden gedwongen om het proces verbaal te ondertekenen zonder de inhoud ervan te mogen bekijken.

De organisatie spreekt nu pas over deze arrestaties vanwege de internationale aandacht voor de aanhouding van twee tienermeisje in Marrakech. De meisjes werden op 27 oktober gearresteerd na kussend betrapt te zijn. De ouders van de meisjes waarschuwden de politie waarop ze werden gearresteerd. De rechter besloot hen vrij te laten tot hun proces.

Bladna.nl