Zoeken

Transparency beloont kleine winkelier in Casablanca

12 december 2011 - 13:30 - Economie

©

De "prijs van integriteit 2011" van de Marokkaanse NGO Transparency International is dit jaar toegekend aan Mourad Kartoumi, een handelaar in de groothandelsmarkt voor groenten en fruit van Casablanca.

Mourad Kartoumi werd beloond omdat hij zich helemaal alléén gedurende10 jaar bleef verzetten tegen frauduleuze praktijken die blijven aanhouden in de groothandelsmarkt van Casablanca, zo verkondigt Transparency Marokko.

"Kartoumi is het levende voorbeeld van wat een burger kan doen wanneer hij vastberaden is om de criminele praktijken aan de kaak te stellen. Deze handelaar heeft de zwijgplicht, die heerst in deze omgevingen, verbroken, met grote risico’s voor zijn levensonderhoud", aldus Transparency.

Aan Akhbar Al Yaoum zegt Mourad Kartoumi dat deze wijding zijn geloof versterkt, en hoop dat Transparency Marokko zich aan ziijn zijde zal opstellen als burgerlijke partij en een grondig onderzoek zal eisen naar de verduisteringen die zich dagelijks voordoen in de groothandelsmarkt. Mourad Kartoumi zegt dat elke dag zowat drie miljoen dirham verduisterd worden op de groothandelsmarkt van Casablanca.

De jonge Marokkaan gaat een boek schrijven waarin hij de grootste economische delicten van Marokko, zoals hij ze zelf noemt, aan de kaak stelt.

De prijs van de integriteit 2010 van de Transparency Marokko werd toegekend aan Chakib Khyari, ex-gedetineerde Riffijnse mensenrechtenactivist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team