Zoeken

Marokkanen in top tien klanten Galeries Lafayette

15 december 2011 - 13:30 - Economie

©

De gigantische winkel van Galeries Lafayette in de Morocco Mall te Casablana heeft zijn deuren geopend op 5 december. Samengesteld uit drie niveaus met een totale oppervlakte van 10.000 m², is deze winkel het derde verkooppunt van de Galeries Lafayette buiten Frankrijk.

De Franse groep had besloten zich te vestigen in Marokko bijna vier jaar geleden, nadat deze benaderd was door de voorzitter van de groep Aksal, Salwa Idrissi.

Vandaag de dag staat de Galeries Lafayette van Morocco Mall in ’s werelds top-vijf van winkelcentra, en eerste in Afrika, verklaart Vincent Drouet, Purchasing Director van Galeries Lafayette Casablanca op de informatiewebsite van Afrik.com.

De keuze van Marokko als eerste locatie in Afrika is niet toevallig, legt Vincent Drouet uit, omdat "Marokkanen tot de klantentoptien van de Galeries Lafayette behoren" maar ook vanwege de groei en evolutie van het land.

Vincent Drouet vertelt aan Afik.com dat "de kledingcode in Marokko identiek is aan die van Frankrijk" en voegt eraan toe dat de 300 vertegenwoordigde merken in de Galeries Lafayette in Casablanca tegen dezelfde prijzen als die in Frankrijk verkocht worden.

De concurrentie zal alléén maar ten goede komen aan de Galeries Lafayette, maar ook aan de luxe boetiekjes van het centrum van Casablanca, die zullen gedwongen zijn om beter te doen, besluit Vincent Drouet.

De Franse groep, dat de codes van zijn merk reproduceerde in Casablanca, is met het Marokkaanse winkel toegetreden tot het Guinness Book of Records vanwege zijn gevel, de grootste in een winkelcentrum ter wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team