Zoeken

Tofik Dibi vindt het moeilijk om mannen te versieren

31 december 2015 - 19:30 - Marokkanen in het buitenland

Foto Hans van Egdom

Tofik Dibi maakte onlangs zijn coming-out na de publicatie van zijn boek Djinn. Het voormalige GroenLinks-Kamerlid zegt veel positieve reacties te hebben ontvangen.

"Ik heb zo ongelooflijk veel reacties binnengekregen: van christelijke mannen en vrouwen die dezelfde strijd hebben meegemaakt tot jongens en meisjes die vragen hoe mijn familie reageerde en of ik word uitgescholden op straat."

"Er zitten opvallend veel e-mails van autochtone jongeren uit grote steden bij: veel mensen denken dat het een probleem is dat niet meer speelt, maar dat is niet zo. Daarom is het zo goed dat mijn boek er is. Ik ben nog nooit zo trots geweest", aldus Tofik Dibi die de politiek een drietal jaar geleden opgaf.

Dibi vertelde eind oktober dat hij zijn homoseksualiteit als een djinn beschouwde en daarom zijn autobiografie zo noemde. Hij zegt het toch nog moeilijk te hebben en onzeker te zijn. "Ik ben nog nooit zelf op een man afgestapt. Dat durf ik niet. Ik denk dat ik het prettiger vind als iemand naar mij toe komt, maar ik weet ook dat ik best afstandelijk kan overkomen. Misschien zit daarin een beetje onzekerheid. Het is ook helemaal nieuw voor mij om zomaar een man te versieren. Misschien wordt het makkelijker als ik het een paar keer heb geprobeerd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team