Zoeken

Marokko verwacht woensdag toespraak van Koning Mohammed VI over Algerije

5 november 2013 - 20:47 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zal op woensdag 6 november een toespraak geven, ter gelegenheid van de 38e verjaardag van de Groene Mars. Dat kondigt het Koningshuis dinsdag aan.

De toespraak wordt om 20:30 uitgezonden in Marokko, en zal zoals elk jaar rond de ontwikkeling op regionaal en internationaal niveau van de Sahara kwestie draaien.

In Marokko wordt verwacht dat de Koning het ook zal hebben over de recente spanningen tussen Marokko en Algerije, na de ’toespraak van Abuja’ en de terugroeping van de ambassadeur van Marokko in Algiers.

Ramtan Lamamra, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, had in Abuja een toespraak van Abdelaziz Bouteflika voorgelezen, waarin de President pleitte voor een "monitoring van de Mensenrechten in de Westerse Sahara". Ook stelde Bouteflika in zijn toespraak dat "de massale en systematische schendingen van de mensenrechten in de bezette gebieden [...] de internationale gemeenschap niet onverschillig mogen laten".

Marokko besloot na de "provocerende toespraak dat het vijandig beleid van Algerije ten aanzien van Marokko aantoont" zijn ambassadeur in Algerije voor drie dagen teruggeroepen. De diplomaat keerde maandag terug naar Algiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team