Zoeken

Marokko 9e op klimaatranglijst

10 december 2014 - 22:35 - Marokko

©

Marokko loopt ver voor op het gebied van klimaatverandering. Het land staat op de 9e plaats in de Climate Change Performance Index 2015. Marokko investeert al jaren massaal in hernieuwbare energieën.

De ranglijst werd deze week door Germanwatch en Climate Action Network gepubliceerd ter gelegenheid van de VN-klimaattop in Peru. Voor de ranking werd gekeken naar de CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking en het klimaatbeleid in 58 landen.

Geen enkele land behaalde de eerste drie plaatsen. Denemarken presteert het beste en staat op de 4e plek, gevolgd door Zweden, Groot-Brittannië, Portugal, Cyprus en uiteraard Marokko. Duitsland is 22e, Nederland 42e, de Verenigde Staten 44e en Saoedi-Arabië sluit de ranglijst af op de 58e plek. Egypte is 23e en Algerije 39e.

Marokko wil tegen 2025, dankzij een groots zonne- en windenergieplan, 40% duurzame energieën produceren. Het land spant zich al jaren in om klimaatverandering tegen te gaan en de bescherming van het milieu te verbeteren. Deze inspanningen zullen op termijn tot een besparing leiden van een miljoen ton olie en de CO2 uitstoot met ruim 5,3 miljoen ton per jaar doen afnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team