Zoeken

Zeker zes tieners verdronken bij strand in Marokko

7 juni 2015 - 20:29 - Gemeenschap

©

Zeker zes tieners zijn zondag bij een strand tussen Casablanca en Rabat verdronken. Vijf jongeren worden nog vermist. De slachtoffers maakten deel uit van een sportvereniging uit Benslimane.

Volgens persagentschap MAP werden vijf lichamen uit het water gehaald door de hulpdiensten. Het zesde slachtoffer stierf op weg naar het ziekenhuis. Helikopters van de gendarmerie en boten van de kustwacht zijn nog op zoek naar vijf vermiste tieners.

De slachtoffers zijn allen tussen 12 jaar en 17 jaar oud. Zij waren met een groep van 46 leden van een sportvereniging uit Benslimane naar het onbewaakte strand bij Oued Cherrat gekomen.

Minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken begaf zich op het strand en een onderzoek werd ingesteld naar de omstandigheden van de verdrinkingen.

Koning Mohammed VI heeft zijn medeleven betuigt aan de families van de slachtoffers en beloofde de transport- en begrafeniskosten te betalen.

Een groot deel van Marokko wordt sinds vrijdag door een hittegolf geteisterd, met als gevolg een massale toestroom naar de stranden en rivieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team