Zoeken

Tanger verbiedt wielklem

1 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

Het gebruik van wielklemmen om voertuigen te blokkeren waarvan de eigenaren de parkeerkosten niet betalen, is niet meer toegestaan in Tanger. Dat hebben de stadsautoriteiten besloten. Betaald parkeren blijft wel van kracht.

De maatregel wordt uitgevoerd op gemeentelijk besluit, meldt Al Akhbar, eraan herinnerend dat de autoriteiten van Tanger het beheer van het parkeren in de stad hadden toevertrouwd aan een particulier bedrijf dat toestemming had gekregen om wielklemmen te gebruiken.

Lees ook: Marokko: justitie verbiedt gebruik wielklem

Automobilisten protesteren al maanden tegen het gebruik van deze klemmen, vooral in de zomerperiode waarin de stad druk bezocht wordt door toeristen. Na meerdere vruchteloze vergaderingen met de verantwoordelijken van het bedrijf dat belast is met parkeren, hebben de autoriteiten van Tanger uiteindelijk besloten het gebruik van wielklemmen te verbieden.

Lees ook: Tanger: activist steelt 150 wielklemmen

Het besluit voorziet ook in de invoer van twee soorten parkeerzones in de stad. Blauwe parkeerplaatsen zijn betalend, groene parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor bewoners en winkeliers die een abonnement kunnen vragen tegen een voordelige prijs. In plaats van de wielklemmen zijn er sancties voorzien. Overtreders zullen een boete ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team