Zoeken

Tanger verbiedt Eid ul-Adha concert met raï-zanger Weld Aicha

18 juni 2024 - 19:40 - Cultuur

©

De autoriteiten in Tanger hebben de dag voor Eid ul-Adha een concertverbod opgelegd, dat traditioneel elk jaar in de oude stad werd gehouden. Dit concert zou worden verzorgd door de populaire raï-zanger Weld Aïcha, wiens optredens een jaarlijkse traditie zijn geworden op een bekend plein in de oude binnenstad.

Volgens bronnen Al-3omq hebben de lokale autoriteiten het concert verboden omdat de organisator niet de benodigde vergunningen had verkregen om een dergelijke evenement in de openbaar ruimte te organiseren.

Lees ook: Concert Cheba Chino in Oujda verboden

Deze bronnen melden tevens dat de lokale autoriteiten de organisator erop hebben gewezen dat hij zich aan de juridische procedures moet houden. Voor toekomstige evenementen is het noodzakelijk dat de organisator de vereiste vergunningen aanvraagt en de lokale autoriteiten tijdig informeert over zijn plannen.

Lees ook: Marokko waarschuwt Macky Sall

Het is de eerste keer dat dit concert, dat traditioneel veel jongeren uit heel aantrekt, wordt verboden. Het concert in de oude stad is een bekend evenement voor Eid ul-Adha, waarbij normaal gesproken meerdere bekende artiesten optreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team