Zoeken

Tanger: 70% inwoners weigert gemeentebelasting te betalen

15 maart 2021 - 15:00 - Economie

©

Elk jaar wordt een bedrag van 430 miljoen dirham voorzien om Tanger proper te houden. Dit budget was eerder van 170 miljoen dirham en steeg naar 300 miljoen dirham, waaraan een budget van 130 miljoen dirham voor de nieuwe stortplaats wordt toegevoegd.

Al Akhbar bericht dat dit bedrag 60 procent vertegenwoordigt van de totale begroting van de gemeente. De plaatselijke autoriteiten betreuren het dat de inwoners van de stad hier niet aan deelnemen.

Hassan Belkhide, gemeenteraadslid, stelt dat het innen van belastingen "een ware nachtmerrie" is. Volgens hem betaalt slechts 30 procent van de inwoners van de gemeente Tanger de verplichte lokale belastingen. De rest, 70 procent, inclusief chique wijken, restaurants, cafés of hotels, weigert dat te doen.

Het medium schrijft dat de situatie het onderwerp is van gesprekken met het ministerie van Binnenlandse zaken. De afdeling heeft aan de gemeentediensten gevraagd om nieuwe maatregelen en oplossingen te vinden om de tientallen miljoen dirhams die de gemeente misloopt, terug te winnen bij hotels, bedrijven en particuliere instellingen.

Bladna.nl