Zoeken

Tanger wil van duivelse straat af

17 mei 2013 - 23:00 - Marokko

©

In Tanger kent iedereen de ’Rue du Diable’ of ’Calle Del Diablo’, zowel voor haar dag- als nachtactiviteiten. Alcohol, drugs en ​​prostitutie gaan er hand in hand.

Een paar jaar geleden werd de straat volledig gemoderniseerd, met als doel het een nieuw identiteit te verschaffen. Maar na de verbouwingen kreeg Calle del Diablo, even mysterieus als gevaarlijk, al snel haar slechte reputatie terug.

De vele restaurants, cafés, bars en nachtclubs zijn er voor iedereen toegankelijk, en trekt vooral de midden- en armere klassen aan. Rijkere mensen bezoeken eerder horeca-instellingen op de zeedijk en in andere chique wijken van Tanger.

In de ’Rue du Diable’ blijven de horecafaciliteiten open tot in de vroege ochtend, vooral in de zomer. Klachten over geluidsoverlast worden routinematig zonder vervolg geklasseerd.

Bewoners van Tanger, en voornamelijk conservatieve families, vermijden de beruchte straat als de pest. Zij vrezen er voor onfatsoenlijke situatie te komen te staan, vooral ’s nachts, wanneer Calle del Diablo het domein wordt van criminelen, dieven en dronkaards.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team