Zoeken

Taekwondokampioen die naar Spanje vertrok beschuldigt Marokko van sabotage

15 december 2019 - 15:50 - Wereld

©

Anouar Boukharsa, taekwondokampioen die onlangs Marokko verliet om illegaal naar Spanje te emigreren, beschuldigt de verantwoordelijken van de Marokkaanse taekwondofederatie van sabotage.

Onlangs werd bekend dat Boukharsa, die sinds zijn vertrek in oktober bij zijn zus in Granada verblijft, werk had gevonden als coach voor een jeugdteam en binnenkort zelfs aan toernooien in Spanje ging deelnemen.

Volgens de taekwondoka heeft de federatie aan de Spaanse bond echter gevraagd om te voorkomen dat hij in het Spaans kampioenschap zou gaan spelen.

Zondag liet de kampioen via Facebook weten dat meerdere verantwoordelijken van de Spaanse taekwondo federatie door Marokkaanse verantwoordelijken werden gecontacteerd. Telkens werd hen uitgelegd dat Boukharsa illegaal in Spanje verblijft en dus niet aan officiële competities mag deelnemen.

Boukharsa stelt echter dat hij legaal in Spanje verblijft en niet voor het Europees land wil uitkomen. Hij vertegenwoordigt naar eigen zeggen Marokko via zijn nieuwe club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team