Zoeken

Supermarktketen in België zet vlag Polisario bij Marokkaanse producten

25 oktober 2017 - 15:00 - Wereld

©

De Belgische supermarktketen Cora is in opspraak geraakt na een domme fout. De groep illustreerde in een publiciteitsfolder producten uit Marokko en Noord-Afrika met een vlag van de Polisario, beweging voor de onafhankelijkheid van de Sahara.

Zo kregen dadels van het merk Bel’ Sara, producten van de merken Aicha, Dari en zelfs Alsa van de Brits-Nederlandse Unilever, een vlag van de Arabische Democratische Republiek Sahara (RASD).

Cora heeft een "onopzettelijke fout" erkend. Volgens de groep gaat het om een fout van het communicatie agentschap waarmee Cora werkt. De fout werd enkel in een publiciteitsfolder van de Cora-winkel in Anderlecht in de regio van Brussel gemaakt en niet in alle folders die in België werden uitgedeeld.

Het agentschap zou een vlag hebben gezocht van Noord-Afrika om de zuidelijke producten te illustreren. Daarbij werd gebruik gemaakt van een database en voor een onduidelijke reden kwam de vlag van de Polisario uit. Niemand wist bij het bedrijf dat het om de vlag van een niet erkende beweging voor de onafhankelijkheid van de Sahara ging.

De verantwoordelijke van de Cora winkel in Anderlecht bevestigde dat de fout ongewild was en dat de vlag van de Arabische Democratische Republiek Sahara uit onwetendheid werd gebruikt. Hijzelf stelt weinig te weten over het conflict over de Sahara waardoor hij de fout niet opmerkte. Hij vertrouwde gewoon in het communicatie agentschap.

Cora Anderlecht was in de afgelopen dagen druk bezig om de foute folders te doen verdwijnen. De winkelverantwoordelijke stelt dat Cora als commercieel bedrijf geen politieke standpunt heeft en geen debat wil voeren over een kwestie die uit onwetendheid werd aangekaart.

Folder met de vlag van de Polisario
Folder met de vlag van de Polisario
Verbeterde folder van Cora zonder de Polisario-vlag

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team