Zoeken

Staking op consulaat Marokko in Bordeaux

9 oktober 2011 - 13:00 - Wereld

©

Een twintigtal bedienden van het consulaat van Marokko in Bordeaux, Frankrijk, hebben woensdag gestaakt voor het consulaat, om hun arbeidsomstandigheden en hun lonen, die niet zijn verandert sinds de invoering van de euro, aan de kaak te stellen.

De stakers ontplooiden een banier voor het consulaat om deftige lonen, een pensioenregeling en loopbaanplannen te eisen. De kloof tussen de salarissen van lokale medewerkers en diplomaten, die vaak het driedubbele verdienen, werden ook bekritiseerd door de demonstranten.

Een staakster legde uit aan de lokale pers dat haar salaris niet was veranderd in 28 jaar dat ze op het consulaat werkt. Andere werknemers verdienen nog steeds het minimumloon na 25 jaar carrière.

Op de 30 bedienden van het consulaat van Marokko in Bordeaux, zijn 15 van hen lokale agenten. Zij werken voor de verschillende consulaten van Marokko in Frankrijk, beschikken allen over de dubbele nationaliteit en staan onder contract met het ministerie van Buitenlandse Zaken van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team