Zoeken

Marokko bouwt grootste stadion Afrika in Casablanca

15 juni 2011 - 08:34 - Sport

©

De bouw van het stadion van Casablanca zal starten op 12 september en eindigen in 2014 zodat de African Cup of Nations 2015 er kan worden gehouden zei vrijdag Moncef Belkhayat, minister van Jeugd en Sport.

Belkhayat die vrijdag de sportfaciliteiten in Mediouna, Casablanca, bezocht, zei daarbij dat Marokko’s nieuwe stadion de grootste en meest moderne in termen van technieken en diensten in Afrika zal zijn.

De toekomstige stadion van Casablanca, van 90.000 plaatsen, zal over een indrukwekkend scala aan faciliteiten en zijn aanhorigheden beschikken om een echt Olympisch stadion te worden.

Moncef Belkhayat zei ook dat een commissie op dit moment de mogelijkheid onderzoekt om de tramlijn van Casablanca te verlengen tot het toekomstige stadion.

Het stadion, voorzien op een oppervlakte van 100 hectare, moest worden gebouwd in Sidi Moumen met een budget van twee miljard dirham. Het project werd uiteindelijk verplaatst naar Lahraouiyine, een buitenwijk ten zuidwesten van Casablanca, en zal "Nationaal Stadion", "Woestijnroos" of "Het stadion van de Grote Maghreb" heten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team