Zoeken

Spanje traint personeel voor Marokkaanse diaspora

13 juni 2024 - 06:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In aanloop naar de start van Operatie Marhaba op 13 juni, heeft de Spaanse Directoraat-Generaal voor Civiele Bescherming en Noodsituaties, in samenwerking met de Havenautoriteit van de Baai van Algeciras (APBA), op 11 en 12 juni een training georganiseerd voor het personeel dat betrokken is bij de zomeroperatie.

Tijdens de openingsceremonie van dit trainingsprogramma herinnerde Blanca Flores eraan dat "vorig jaar 2.346.671 Marokkanen uit de diaspora via de havens van Algeciras en Tarifa reisden". Ze benadrukte dat deze cijfers "het belang van Operatie Marhaba voor de provincie Cádiz aantonen en zorgen baren bij het personeel dat verantwoordelijk is voor de organisatie ervan."

Lees ook: Marhaba 2024: chaos in haven Algeciras

Om de veiligheid van de passagiers en de vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen tijdens deze massale migratie naar Marokko, is "interinstitutionele samenwerking essentieel". "De samenwerking en coördinatie van de systemen dragen bij aan een vrediger verloop van de wachttijd en doorreis en stellen ons in staat om te reageren op elke onvoorziene gebeurtenis", aldus de regeringsgedelegeerde in Cádiz en lid van de raad van bestuur van de APBA.

"Ik hoop dat de operatie met de deelname en inspanningen van iedereen, dit jaar, net als vorig jaar, een succes zal worden in termen van organisatie en resultaten. [...] Er zijn geen twee identieke Operaties Marhaba, dus kennis en ervaringen moeten worden bijgewerkt en we moeten elke editie samen aangaan", voegde Blanca Flores toe. Dit jaar worden tussen 14 en 16 juni grote stromen verwacht, vanwege de viering van Eid ul-Adha op 17 juni in Marokko.

Lees ook: Spanje verwacht massale toestroom wereld-Marokkanen

Andere piekmomenten worden verwacht in het laatste weekend van juli en het eerste weekend van augustus en eind augustus, aldus Blanca Flores. Ze sprak haar dankbaarheid uit aan "de instellingen, exploitanten en professionals die dit belangrijk evenement ondersteunen. De goede voorbereiding van de organisaties en de betrokken personen komt iedereen ten goede, en het vermijden van incidenten tijdens het verloop van Operatie Transit is ons doel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team