Zoeken

Tientallen Spanjaarden zoeken naar ’verloren’ Marokkaanse hasj

12 december 2014 - 23:03 - Wereld

©

In de afgelopen dagen werden tientallen mensen gearresteerd door de Spaanse politie op het strand Chiclana de la Frontera, in het zuiden van Spanje. Allen waren op zoek naar drugs die nabij de kust in zee werd gedumpt.

De politie arresteerde sinds eind november een zeventigtal mensen, een aantal dat naar verwachting nog zal toenemen in de komende dagen.

De hasj werd op 29 november in zee gedumpt door drugssmokkelaars afkomstig uit Marokko. Zij werden verrast door de politie en vluchtten na een deel van de drug in het water te hebben gegooid.

Sindsdien komen dagelijks tientallen Spanjaarden naar de strand op zoek naar aangespoelde pakjes hasj, waarvan de waarde wordt geschat op 100 euro.

Een van deze drugszoekers vertelde aan El Pais dat hij niet zou stoppen omdat hij dankzij het geld zijn woning zal kunnen houden. Een andere zoeker is directer: "We hebben niets te eten. We zijn verslaafd aan drugs. We vissen gewoon. Alles wat je in de oceaan vindt is van jou." Volgens hem hebben de Marokkaanse smokkelaars bovendien niet goed gewerkt omdat de hasj slecht verpakt werd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team