Zoeken

Spanjaarden demonstreren naakt bij grens Marokko

15 april 2015 - 16:28 - Marokko

©

Drie Spaanse activisten hebben maandag bij de grens van Melilla naakt gedemonstreerd tegen de uitzetting van illegale migranten naar Marokko.

De twee mannen en een vrouw behoren tot de beweging Pallasos Rebeldia en beklommen de grenshekken verkleed als clowns. Na een tijdje kwamen ze terug naar beneden en kleedden zich volledig uit.

Door hun actie willen de drie activisten een symbolische boodschap overbrengen en pleiten voor de verwijdering van de "muur van de schande" waar Afrikaanse migranten het slachtoffer zijn van onderdrukking door de Spaanse autoriteiten.

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten organiseerde een paar weken geleden een mars naar de grens met Melilla. De organisatie vraagt dat de prikkeldraad tussen Marokko en Melilla wordt weggehaald en dat de Spaanse enclave aan Marokko wordt teruggegeven.

Begin februari hadden de Marokkaanse autoriteiten een beruchte migrantenkamp in het Gourougou-bos nabij Nador ontruimd. Ruim duizend illegale migranten wachten er geduldig op een kans om naar Europa te vertrekken.

Bladna.nl