Zoeken

Auto-industrie: Spaanse fabrikanten investeren in Tangier

9 juni 2011 - 11:46 - Economie

©

De Spaanse autofabrikanten "Hispamoldes" en "CIE Automóviles" zullen dit jaar twee industriële eenheden in de Tanger Free Zone (TFZ) openen in het kader van een joint venture gewijd aan de fabricage van auto-onderdelen.

De eerste fabriek zal worden gewijd aan de vervaardiging van kunststofdelen door middel van injectie. Deze, van een investering van 1,1 miljoen euro, zal nog voor eind 2011 openen in de taksvrije zone van Tangier. De tweede fabriek, die ook nog dit jaar is voorzien, zal dienen voor het ontwerp en onderhoud van spuitgietmatrijzen.

"Hispamoldes" is gespecialiseerd in de productie en innovatie van spuitgietmatrijzen en kunststofonderdelen voor de automotive sector. Het bedrijf, opgericht in 1984, is een wereldwijde referentie in zijn sector.

"ICE Automóviles" opgericht in 2002, is eerder gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van auto-onderdelen en de productie van biobrandstoffen.

De industriële zone van Tangier verwelkomt meer dan 475 bedrijven, voornamelijk uit het buitenland, met name Europese, Amerikaanse, Noord-Afrikaanse en Arabische bedrijven aangetrokken door de belangrijke fiscale voordelen toegekend door TFZ.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team