Zoeken

Sofian, door politie mishandeld tijdens coronacontrole in Frankrijk (video)

1 april 2020 - 18:40 - Wereld

©

Sofian werd vorige week dinsdag op straat door de politie gecontroleerd in het Franse Essonne, in de strijd tegen de covid-19 epidemie.

De jongeman werd zwaar mishandeld door de politie. Zijn moeder eist gerechtigheid en heeft haar verhaal in de media gedaan.

Sofian is 21 jaar en levert pakjes van Amazon. Hij had net het appartement van zijn vader verlaten om te gaan werken toen hij door agenten werd omsingeld en mishandeld. Een getuige filmde het gewelddadig incident en deelde de beelden op sociale media om het onaanvaardbaar gedrag van de politie aan de wereld te tonen.

De twintiger werd een eerste keer tegen de grond geslagen. Hij kreeg handboeien om en werd vervolgens naar een gang tussen twee appartementsblokken gebracht om verder te worden mishandeld. In de video hoort men hem van de pijn roepen.

Sofian ligt sindsdien in het ziekenhuis. Hij liep flinke verwondingen op en verkeert in schok. Slapen doet hij niet meer volgens zijn moeder. Sofian is een kalme jongen die nooit in aanraking is geweest met de politie. De vrouw belooft dat ze zal vechten voor gerechtigheid. Het gedrag van de agenten mag niet ongestraft blijven. Het gezin heeft de steun gekregen van meerdere plaatselijke verantwoordelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team