Zoeken

Bestuursleden Al Houda-moskee Leiden gearresteerd voor financieren terrorisme

8 november 2017 - 16:20 - Wereld

©

De politie heeft dinsdag de voorzitter en de secretaris van de Al Houda moskee in Geleen gearresteerd op verdenking van het financieren van het terrorisme.

Volgens De Limburger wordt Laarbi A. (38), secretaris en vice-voorzitter van de moskee, verdacht van het witwassen van geld en deelname aan een terroristische organisatie. Hij zou ook strijders hebben aangeworven voor een gewapende strijd. Stefan Z. (34), voorzitter van de moskee, wordt enkel van geld witwassen verdacht.

De twee mannen waren door de politie in Venlo geconvoceerd. Ze meldden zich dinsdag zelf en werden onmiddellijk aangehouden. Dat bevestigde hun advocaat.

Het Openbaar Ministerie liet aan het blad weten dat de twee bestuursleden op persoonlijke titel werden aangehouden. Een onderzoek is aan de gang naar "onverklaarbare geldstromen en verdachte transacties in relatie tot contacten met personen in het Midden-Oosten" sinds 2015.

Laarbi A. is ook de voorzitter van Stichting Babycare die vorige maand al van witwassen werd verdacht. Hij pleitte tevens voor de versoepeling van de detentie omstandigheden van Nederlandse jihadisten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team