Zoeken

Slager Aziz uit Amsterdam vindt teveelpinner en betaalt 90 euro terug

19 januari 2018 - 20:00 - Wereld

©

Aziz is opgelucht. De slager uit Amsterdam heeft na bijna twee maanden zoeken een klant teruggevonden die 90 euro teveel had gepind.

De jonge slager ontdekte de fout dagen na de betaling. In plaats van 9,75 euro pinde de klant 99,75 euro. Noch Aziz, noch de klant merkten daar toen iets van.

Aziz probeerde de klant met een berichtje op Facebook terug te vinden maar dat lukte niet. Het geld terugstorten kon niet want het rekeningnummer was niet volledig. Bij zijn vaste klanten vond hij de teveelpinner ook niet terug. Hij stapte zelfs naar de bank maar daar kon hij ook niet geholpen worden om privacy redenen.

Toch gaf Aziz niet op. Hij stapte naar televisiezender AT5. Een artikel en een filmpje werden op internet gezet. Ook dat mocht niet baten. Maar voor de bank was het wel een bewijs dat Aziz goede bedoelingen had. Er werd contact opgenomen met de teveelpinner en het geld werd teruggestort.

De klant is een vrouw die af en toe de slagerij van Aziz bezoekt. "Ze komt hier af en toe voor een kippetje, beetje olijven, je weet toch", zegt Aziz, opgelucht. "Als ik straks ben overleden, sta ik voor God. Die kijkt naar mijn leven en dan gaat het niet alleen om de grote zaken, maar ook om de kleine."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team