Zoeken

Marokkanen uit Gouda geweigerd door sportschool waar veel agenten trainen

25 februari 2018 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

Foto AD

Twee Marokkanen en hun vriendin werden bij sportschool CrossFit Waddinxveen in Gouda geweigerd omdat andere leden zich tegen hun inschrijving hebben verzet.

In de school trainen meerdere agenten die ermee hebben gedreigd te vertrekken als Hassan, Hafid en Cora werden ingeschreven.

De drie schreven zich in na een proefles maar kregen dezelfde avond een e-mail waarin hen wordt verteld dat ze uiteindelijk niet welkom zijn. "Er zijn meerdere leden die om bepaalde redenen, ik weet niet welke, hun lidmaatschap opzeggen vanwege jouw aanwezigheid. Helaas gaan de vaste leden voor en moet ik jou de toegang weigeren.", schreef de eigenares naar Hassan en Hafid. Cora kreeg een iets andere versie waarin haar vriendelijk wordt gevraagd om een andere club te zoeken.

Hassan, Hafid en Cora hebben aangifte gedaan van discriminatie. Volgens hen zouden agenten die op de sportschool trainen zelfs hun namen hebben opgezocht in politiedossiers.

Hafid, taxichauffeur, heeft in het verleden al problemen gehad met de politie maar weigert als een crimineel te worden afgeschilderd. "Drie jaar geleden ben ik veroordeeld voor een rumoer buiten bij danscafé Woodies, in Gouda, toen kreeg ik een boete van 500 euro voor verzet bij arrestatie. En langer dan vijf jaar geleden kreeg ik een taakstraf voor een ruzie. Die halve sportschool zal denken dat een stel criminele Marokkanen is geweigerd, terwijl ik dat niet ben. Als ze zeggen dat ze mij kennen: ik ken ze niet. Ik werk keihard voor mijn geld. Elke keer moet ik een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen, binnenkort weer omdat ik mijn taxipas moet verlengen. Dat laat al voldoende zien."

Het AD, dat het verhaal naar buiten brengt, zocht contact met de sportschool. De eigenares weigerde echter de zaak te commenteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team