Zoeken

Sjeik Sar: "Vrouw met opleiding slecht voor huwelijk"

1 juli 2020 - 12:20 - Marokko

©

Sjeik Sar heeft zich opnieuw van zijn slechtste kant laten zien. De voormalige Marokkaanse rapper zorgt voor controverse met een vrouwonvriendelijk en seksistische peiling.

Ilyass Lakhrissi, zoals de ex-rapper echt heet, deelde een poll op sociale media waarin hij verklaart dat vrouwen die een opleiding hebben gehad niet goed zijn voor het huwelijk of om kinderen te krijgen.

"Moslimbroer, ben je op zoek naar een moeder voor je kinderen? Een vrouw die hoogopgeleid is en de arbeidsmarkt wil betreden is voor 99% niet goed voor het huwelijk. Als je met dit soort vrouwen wilt trouwen, neem je een groot risico. Het slagingspercentage is daar niet hoger dan 1%! Ik wens je veel succes beste broeder.", klinkt het bericht bij de peiling.

De uitspraken van Sar zorgen voor veel onvrede en kwade reacties op sociale media. Toch stemde slechts 40 procent voor het recht van vrouwen op een opleiding en een baan. Zes op tien deelnemers vinden dat de vrouw thuis moet blijven en voor de kinderen moet zorgen.

Sjeik Sar is al jaren bekend voor zijn vrouwenhaat en omstreden berichten. Hij raakte herhaaldelijk in opspraak vanwege zijn berichten op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team