Zoeken

Senegal reageert op moord Charles Ndour in Tanger

31 augustus 2014 - 23:41 - Marokko

©

Senegalese autoriteiten hebben in een bericht gereageerd om de moord van een Senegalese man tijdens rellen in de noord-Marokkaanse stad Tanger. Charles Paul Alphone Ndour werd doodgestoken tijdens confrontaties tussen bewoners van de wijk Al Irfane en migranten uit sub-Sahara Afrika.

Persagentschap APS publiceerde vandaag een verklaring van het Senegalese ministerie van Buitenlandse Zaken waarin de regering zijn medeleven betuigt aan de familie van het slachtoffer. De afdeling vraagt ook aan de Senegalese gemeenschap in Tanger om kalm te blijven en belooft dat het consulaat van Senegal in Casablanca de zaak nauw volgt.

Volgens dezelfde bron zijn negen Senegalese migranten aangehouden tijdens de rellen en in voorlopige hechtenis genomen. De Senegalese consul zou echter de belofte hebben gekregen van de Marokkaanse politie dat de negen mannen na het weekend vrij zullen worden gelaten. Het openbaar ministerie moet hun vrijlating maandag goedkeuren.

Charles Paul Alphone Ndour was in de nacht van vrijdag op zaterdag dodelijk gewond geraakt tijdens botsingen tussen sub-Sahara Afrikanen en de lokale bevolking. Ook raakten zeker veertien mensen gewond. De wijk wordt al jaren overspoeld door migranten die illegaal naar Europa willen vertrekken.

Volgens het Spaans persagentschap EFE was er een disproportioneel optreden van de politie tijdens de rellen. Bij aankomst van de politie rond 03:00, wilden een aantal migranten hen het lichaam van Charles Ndour overhandigen terwijl anderen zich daartegen verzetten. De politie zou met overmatig geweld en beledigingen hebben gereageerd.

Een van de laatste berichten van Charles Paul Alphone Ndour op Facebook

Arrestaties

Het Senegalese ministerie van Buitenlandse zaken meldt in zijn verklaring dat twee Marokkanen werden gearresteerd voor de moord op Charles Paul Alphone Ndour.

Zaterdagavond probeerden een paar honderden migranten in Tanger een verboden mars te organiseren om hun woede te uiten na de dood van hun lotgenoot. De politie was massaal aanwezig om hen tegen te houden.

Medio augustus waren vijf mensen gewond geraakt bij gelijkaardige rellen in de noord Marokkaanse stad Tanger. Volgens Spaanse mensenrechtenactivist Helena Maleno die zich toen ter plekke bevond, weigerde de politie in te grijpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team