Zoeken

Secretatis-generaal VN eert "buitengewone moed" Marokkaanse soldaat

27 oktober 2017 - 11:30 - Wereld

©

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft tijdens een bezoek aan het Centraal-Afrikaanse Republiek, een hulde gebracht aan de Marokkaanse blauwhelmen in het land.

Guterres prees tijdens een toespraak de "buitengewone moed" en "heroïsche offers voor de bescherming van onschuldige burgers" van de Marokkaanse soldaten die aan de VN-vredesmissie Minusca in het land deelnemen.

"Ik ben er trots op om mijn dankbaarheid en die van de Verenigde Naties voor jullie werk te kunnen uiten", verklaarde Antonio Guterres aan het contingent van de Royal Armed Forces in Centraal-Afrika, waar de secretaris-generaal van de VN op bezoek was ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties op 24 oktober.
 
Antonio Guterres bezocht de Marokkaanse blauwhelmen op 25 oktober bij het hoofdkwartier van de Minusca vredesmissie. Hij legde een krans neer ter ere van de Marokkaanse blauwhelmen die in de afgelopen maanden door de anti-Balaka rebellen werden vermoord.
 
Sinds het beging van het jaar kwamen zeker zeven Marokkaanse soldaten om bij gewapende gevechten in Centraal Afrika. Acht Marokkaanse blauwhelmen raakten in dezelfde periode ernstig gewond.

Tientallen Marokkaanse blauwhelmen bevinden zich sinds de oprichting van de vredesmissie van de Verenigde Naties in april 2014 in Centraal-Afrika. Zij helpen mee de bevolking te beschermen in de burgeroorlog die eind 2012 begon.

Foto’s van het bezoek van Antonio Guterres aan de Marokkaanse Blauwhelmen in Centraal-Afrika

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team