Zoeken

Scanners vertragen doorgang in Tanger-Med

31 mei 2019 - 18:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Wie het gewoon is om met de boot naar Tanger Med te varen, weet dat de Marokkaanse douane scanners gebruikt om alle aankomende en vertrekkende voertuigen te controleren, wat voor veel vertraging zorgt in de haven en soms de woede lokt van de reizigers.

Ook in de haven Tanger Stad worden dergelijke scanners gebruikt. Alle auto’s worden systematisch gecontroleerd. Wanneer het druk is in de haven leiden deze controles soms tot lange wachtrijen en gemiste boten.

Slechts een tiental voertuigen kunnen tegelijkertijd onder de scanner. En dat is niet alles. Bijna alle voertuigen worden vervolgens nog eens gecontroleerd door douaniers.

In de haven Tanger Med worden scancontroles al enkele jaren uitgevoerd. De haven heeft sinds kort ook een tweede scanner. Meerdere passagiers vertelden ons dat dat de situatie niet veel heeft verbeterd en dat velen hun boot missen omdat de wachttijden soms tot drie uur oplopen.

En soms werken de scanners ook niet. Dan lopen de wachttijden nog meer op. Een groepje passagiers die dat meemaakte klaagde na ruim een uur wachten op de technici, bij de douaniers in Tanger Med. Er werd uiteindelijk besloten om de voertuigen enkel op de oude manier te controleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team