Zoeken

Saoediër gaat zonnecentrales Ouarzazate bouwen

13 januari 2015 - 20:45 - Economie

©

Een consortium van Saoedische bedrijven onder leiding van Acwa Power gaat de twee nieuwe centrales van het zonnecomplex van Ouarzazate realiseren.

Acwa Power en haar Spaanse partner Sener werden in 2012 ook al gekozen om de eerste zonnecentrale Noor I te bouwen in het zuid Marokkaanse Ouarzazate. De Saoedische groep zal de centrales Noor II en Noor III eveneens beheren en exploiteren.

Volgens het Marokkaans agentschap voor zonne-energie Masen zullen de twee nieuwe centrales naar schatting 2 miljard euro kosten en samen een capaciteit van 350 megawatt hebben.

Dit mega-project begrijpt een vierde en laatste centrale. Noor IV, met een capaciteit van 50 megawatt, wordt gebouwd aan de poort van de Sahara en zal gebruik maken van fotovoltaïsche technologie. Een aanbesteding wordt in de komende maanden uitgeschreven.

Het complex van Ouarzazate wordt met een capaciteit van 560 megawatt het grootste zonnecomplex in de wereld. Marokko wil tegen 2025, dankzij een groots zonne- en windenergieplan, 40% duurzame energieën produceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team