Zoeken

Rozenfestival Marokko onmisbaar evenement volgens CNN

10 december 2013 - 18:26 - Cultuur

©

Het jaarlijkse Rozenfestival van Kelaat Mgouna in Marokko, is een onmisbaar evenement volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN.

In een ranking van de minder bekende festivals in de wereld, neemt de zender twee Marokkaanse festivals op, het Rozenfestival en de Moussem Ben Aissa.

Over het Rozenfestival schrijft CNN: "Het Rozenfestival wordt jaarlijks in mei gehouden, naargelang het begin van de oogst van rozen. De regio, gelegen nabij het Atlas-gebergte, heeft een belangrijke rozenindustrie. De geurende bloemen zijn van levensbelang voor het kleine stadje Kelaat Mgouna, waar het festival plaatsvindt."

Jaarlijks bezoeken ruim 20.000 mensen het Rozenfestival, tijdens hetwelk de nieuwe ’Miss Roos’ wordt verkozen. Zij wordt dan de ’regerende koningin van de oogst van het jaar’.

Een veel minder bekende festival in Marokko, is de Moussem Ben Aissa, dat elk jaar in januari in Meknes plaatsvindt. De moussem herdenkt de Aissaoua-broederschap en diens stichter Sidi Mohamed Ben Aissa, en staat vooral gekend voor zijn spectaculaire Fantasia, een traditionele Marokkaanse paardenshow.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team