Zoeken

Rif: minder ceder, meer cannabis

27 juni 2019 - 11:40 - Marokko

©

In de Rif-regio in het noorden van Marokko is een groot schandaal uitgebroken. Plaatselijke verantwoordelijken worden ervan beschuldigd de bevolking aan te moedigen om cederbossen te vernietigen om er cannabis te laten groeien.

De Confederatie van verenigingen van Sanhaja Rif heeft de zaak naar buiten gebracht. Een groot aantal cederbomen in de regio van Beni Bounssar bij Ketama, werden in de afgelopen weken afgehakt om de gronden voor de teelt van cannabis te gebruiken. Dat gebeurde volgens de organisatie op aanmoediging van plaatselijke gemeenteverantwoordelijken.

Al Massae bericht dat de Confederatie zelf op de hoogte werd gebracht door enkele bewoners die zich zorgen maakten voor het bosreaal in de regio. Meerdere hectaren cederbossen zouden al zijn vernield.

De bomen worden midden in de bossen worden afgehakt zodat het niet te opvallend zou zijn. Ook zouden illegale waterputten zijn gegraven om de cannabisvelden te irrigeren.

Het ministerie van Binnenlandse zaken werd op de hoogte gebracht van de situatie. Milieubeschermers hopen op een snelle reactie van de afdeling en strenge straffen voor de daders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team