Zoeken

Marokko: drugshelikopter stort neer in Assilah

9 september 2019 - 14:50 - Marokko

©

Een drugshelikopter is vrijdagochtend op enkele kilometers van het Marokkaanse Assilah neergestort volgens plaatselijke bronnen.

De piloot, een Mexicaan van rond de vijftig jaar, overleefde de crash en raakte slechts lichtgewond. Hij vervoerde cocaïne uit Zuid-Amerika en was op weg naar Spanje.

De koninklijke gendarmerie was snel ter plekke. De piloot werd gearresteerd en onder toezicht van meerdere agenten naar het ziekenhuis afgevoerd om er te worden verzorgd.

Volgens veiligheidsbronnen is de oorzaak van de crash nog onduidelijk. Wel weet men dat de piloot van de helikopter heel laag vloog om aan de radars te ontsnappen.

In de afgelopen weken mislukten meerdere drugsmokkels in de regio. De Spaanse politie arresteerde op 2 september vier Britten voor drugshandel. 1500 kilo cannabis en 100.000 euro werden toen in beslag genomen. Twee weken eerder was een drugssmokkel in de regio van Assilah door de koninklijke marine tegengehouden. Ruim 4 ton cannabis werd onderschept. In Nador werd in juni ook al 12 ton cannabis in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team